На сајту Change.org појавила се петиција против резултата Евровизије 2016 године. Петицију је до сад потписало 25 хиљада људи од неопходних 35 хиљада.

 

evroviyija ua

 

Аутор ове петиције је познати јерменски спортиста и јавна личност Артур Оганесјан а петицију су подржали и многи грађани Велике Британије, Француске, Србије, Шпаније, Немачке, Аустралије, Шведске, Русије, Украјине као и многих других земаља.

 

«Ми разумемо да је процес гласања публике и жирија тежак и емотиван процес. Али број потписника ове петиције указује на то да многи Европљани сматрају да није победио онај ко је требао»- наводе аутори петиције.

 

Становник Мадрида Кристијан Гаридо такође је на истом сајту покренуо петицију да Шпанија не учествује на Евровизији 2017 године. Према његовим речима финално вече овогодишње Евровизије у Штокхолму представља «ругање» и Европи је јасно да су резултати гласања мотивисани «политичким интересима».

 

«Шпанија би требало да, макар 2017 године откаже учешће на овом фестивалу, да сви виде и схвате колико смо бесни»- навео је Гаридо.

 

Такође и на немачком порталу OpenPetition покренута је петиција да Немачка откаже учешће на Евровизији 2017 године. Аутори петиције наводе да се фестивал организује на ниском уметничком нивоу и да само одражава политичке прилике.

 

У Француској је почело скупљање потписа за смену тв водитеља који је коментарисао Евровизију на тв France 2. У петицији се наводи да је водитељ себи дао за право да увредљиво коментарише Русију чиме је проузроковао штету угледу Француске.

 

 

ВЕДРАН

Тагови: ; ; ;