Након што је јуче склопио споразум о признању кривице, функционер ДПС-а Светозар Маровић јутрос je изашао из затвора у Спужу. Маровић ће добити затворску казну од три године и осам месеци, док новчани део казне још није договорен, наводе «Вијести».

6943ea33ed076627a0703953ca785478

 

Светозара Маровића су испред затвора у Спужу сачекали син и кћерка, Милош Маровић и Милена Маровић Богдановић као и његово обезбеђење.

Маровић није хтео да одговори на новинарско питање, да ли је говорио истину када је тужиоцима негирао кривицу или сада када ју је признао. Његов бранилац адвокат Здравко Беговић није желио да каже какав је споразум потписао због тајности поступка, јављају „Вијести“.

 

„Уважавајући реалност кривичног поступка који је вођен против мога брањеника, доминантну обележеност тога поступка исказима сведока сарадника, који су дојучерашњи најближи сарадници и пријатељи мојег брањеника, Светозар Маровић је закључио споразум о признању кривице са специјалним тужиоцем и тако прихватио одговорност за кривична дела која су му стављена на терет наредбом специјалног тужиоца.

 

Што се тиче детаља тог споразума, знате да се ради о тајности поступка, да сам ја у у обавези да не износим детаље који се тичу самог тока истраге и све евентуалне податке у вези са условима под којима је тај споразум закључен можете да тражите од државних органа“, казао је Беговић.

 

Према незваничним информацијама „Вијести“, функционер ДПС-а ће према начелном договору са тужиоцима робијати три године и осам месеци, док новчани део казне још није утаначен.

 

Тагови: ; ;