ДНП: Већинско расположење грађана Црне Горе је против НАТО-а

Убедљиво већинско расположење наших грађана је против учлањења у НАТО па се поставља сасвим логично питање у чије име ће представници актуелне власти потписати протокол са представницима држава чланица о приступању Црне Горе Алијанси, сматра председник Демократске народне партије ДНП Милан Кнежевић.

 

«Не у НАТО!» — митинг у Подгорици. Ексклузивни снимци

 

„Ужурбане активности, да се Црна Гора супротно већинском опредељењу грађана који се противе прикључењу, на силу угурала у овај војни савез крунска је потврда да су и представници актуелне власти као и НАТО промотери у потпуности упознати са чињеничним стањем и евидентним недостаком подршке“, наводи Кнежевић, а преноси ИН4С.

 

Он је у саопштењу навео резултате истраживања које су, како тврди, урадили релевантни стручњаци за потребе ДНП-а.

 

nato-2

 

„На питање „сматрате ли да Црна Гора треба да буде чланица НАТО-а“ потврдно је одговорило 45,3 одсто док се 54,7 одсто испитаника изјаснило да се противи прикључењу. На питање „да ли одлуку о НАТО-у треба донети на референдуму“ чак 57,9 одсто грађана је одговорило потврдно док 23,9 одсто сматра да референдум није непходан док 18,2 одсто не може да процени.

 

Ово истраживање најбоље разоткрива стварне потребе и узроке журбе за учлањењем и недвосмислено потврђује да актуелни режим има стварне податке о нерасположењу наших грађана за прикључење. Стога режим узимајући у обзир поменуте чињенице и околности напрасно убрзава комплетан процес како би се кроз фамозну фингирану процедуру прикључења замаглила суштина и прикрио недостатак подршке“, сматра Кнежевић.

 

Како додаје, узимајући у обзир расположење грађана, као и укупни друштвено-политички амбијент у којем се налази Црна Гора представници држава НАТО-чланица које ће потписати поменути протокол преузимају директну одговорност за додатну дестабилизацију политичких прилика у Црној Гори.

 

„Симптоматично је зашто се у предвечерје обељежавања десетогодишњице од покраденог референдума грађанима Црне Горе на силу супротно њиховој већинској вољи желе наметати решења што директно и брутално подрива и потире сваки карактер суверене и независне државе Црне Горе дајући нам колонијалне атрибуте. Црна Гора не може прихватити овакав однос, сваком мора бити јасно да без демократског референдума нема приступања Црне Горе у НАТО. Свако друго решење, којим би се ускратило основно право грађана да непосредно одлучују о својој судбини или изиграла њихова воља, неће бити обавезујуће и неће имати никаву правну снагу за Црну Гору као суверену државу а још мање за њене грађане“, закључује Кнежевић.

посты:

Коментари: