Стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић изјавио је Срни да га је данас телефоном позвао министар безбедности у Савету министара БиХ Драган Мектић и претио му, рекавши да ће га «наћи у Бањалуци и да више неће дисати, а камоли причати».

 

galijasevic

 

«Данас у 16.09 минута позвао ме је министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић и питао ме је за неку информацију која је објављену синоћ у Дневнику РТРС-а коју нисам чуо, нити знам за њу, јер сам био на путу. Запријетио ми је да ће ме средити, да ће ме наћи у Бањалуци и да више нећу дисати, а камоли причати», рекао је Галијашевић.

 

Он је додао да му је Мектић затим псовао «мртву мајку у гробу».

 

«Изазван пријетњама и увредама једног, назови министра безбједности, узвратио сам и ја псовкама. Иако је ријеч о мом непримјереном одговору на поступке једног фалсификатора диплома и бахатог министра у Савјета министара БиХ, полуписменог безбједњака који у Ријаду ‘договара’ борбу против тероризма, ипак, сматрам да насилници заслужују само такве одговоре, јер очигледно да само тај језик и разумију», каже Галијашевић.

 

Он је истакао да се никада није плашио ни Абу Хамзе, па се не плаши ни Мектића и његових претњи, али сматра срамотним да овакав кадар треба БиХ, СДС-у, СДА, те Бакиру Изетбеговићу и Денису Звиздићу на путу ка ЕУ.

 

На питање да ли зна шта је разлог овакве Мектићеве реакције, Галијашевић је рекао да је сигуран да је «разлог јавно показивање његове дипломе из које се види да је пореклом из хрватског места Драгаловци, да је похађао Вишу школу унутрашњих послова у Образовном центру хрватске полиције, да та диплома није у складу са начином на који се пишу факултетске дипломе — да га апострофира као «дипломираног студента» и да му у њој Виша школа потврђује звање седмог степена — «дипломирани криминалиста».

 

«Човјек који фалсификује своје образовање на службеном сајту Министарства безбједности БиХ не вриједи ништа, као што не вриједи ни такво Министарство безбједности, које је неспособно да санкционише овакве људе у својим редовима, чак и када утврди да је ријеч о фалсификату и изврши промјену података о његовом образовању. Драган Мектић је способан једино за овакве насилничке испаде и вријеђање и омаловажавање новинара који часно и напорно зарађују своју плату», истакао је Галијашевић.

 

Он је додао да Мектић није имао право да га зове, нити да му прети и псује.

«Пријетње му нисам узвратио, псовке јесам и тиме је за мене ова прича са Мектићем насилником завршена. Обавјештавајући јавност о овоме случају, ја само исказујем поштовање за новинарски занат и њихово право да буду обавијештени о овом инциденту, без имало уљепшавања», рекао је Галијашевић Срни.

 

 

РТРС

Тагови: ;