Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

21:13

 

Седмочлана екипа новинара руске НТВ нашла се данас поподне под снајперском ватром украјинских терориста на јасиноватском пункту. Они су успели да напусте терен и евакуишу се у Доњецк.

18:14

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 232 пута нападале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Старомихајловку, Докучаевск, Јасиновату и Саханку.

 

Министарство даље наводи да је у околини Мариупоља откривена група украјинских диверзаната, док је на западним и северним деловима линије фронта повећана концентрација тенкова и оклопних возила.

 

13:05

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација у зони одговорности НМ није се битно изменила и карактерише се као напета са тенденцијом ка нападу. Током претходног дана украјинска снага је поново напала позиције НМ у Калиновки, Логвинову и Рајевки и том приликом погинуо је један припадник Народне милиције а један је рањен.

 

Украјински нацисти су током ноћи нападали село Зајцево у околини Горловке. Током напада оштећене су две куће. Ватра је отварана и на Докучаевск.

 

Тагови: ; ;