Председник Социјалистичке народне партије Црне Горе Срђан Милић, разговарао је данас у Подгорици са послаником Европског парламента господином Риенхартом Бутикофером, копредседником Европске партије зелених. Састанку је присуствовао и господин Роберт Година, саветник Групе зелених у ЕП.

 

Milić-Butikofer-640x542

 

Током отвореног разговора, размењена су мишљења о току преговора о прикључењу Црне Горе Европској унији, изазовима који стоје на даљем интегративном путу, о процесу јачања регионалне сарадње, као и другим питањима који се односе на економско-социјалне реформе за достизање одрживог развоја.

Истакнуто је да се мора обезбедити начин да се обједине два циља – да Црна Гора буде држава владавине права и да се настави проевропски пут. Важан чинилац у том правцу јесте доследна борба против организованог криминала и корупције.

 

Делегацију Европског парламента интересовала је и актуелна политичка дешавања у нашој земљи, са акцентом на избор Владе изборног поверења.

 

Милић је указао да се Црна Гора налази у дубокој политичкој, али и социо-економској кризи, те да је пут ка обезбеђивању услова за фер и слободне изборе поплочан бројним изазовима.

 

Такође, Председник СНП-а поновио је јасан став ове партије, да грађани Црне Горе на непосредан начин треба да одлуче да ли желе да њихова земља буде пуноправна чланица НАТО војног савеза.

 

 

НСПМ

 

Тагови: ;