Амбасада Црне Горе у Београду је пријемом у хотелу „Хајат» обележила десет година од обнављања самосталности, а амбасадор те земље Бранислав Мићуновић је поручио да су односи између Црне Горе и Србије у успону.

 

branisalv-micunovic

 

„Данас обележавамо један од највећих догађаја у историји Црне Горе, дан када смо 21 маја 2006 године мирним и демократским путем обновили нашу државну независност после готово једног века у коме смо је прижељкивали», изјавио је црногорски амбасадор окупљеним званицама.

 

Мићуновић је рекао да, славећи самосталност, Црна Гора слави историју и јача темеље своје садашњости и будућности, као и десетовековне традиције на којој је изграђено савремено црногорско друштво.

 

Он је нагласио да Црна Гора јача односе са Србијом, са нескривеним очекивањима да ће и будућа сарадња две земље бити продубљивана у свим областима на највишем нивоу, преноси Бета.

 

Он је нагласио да се овај црногорски јубилеј прославља у пријатељској Србији, у слободарском Београду, с нескривеним поштовањем њене дуге државне историје.

 

Ката

Тагови: ;