На авиону EgyptAir који је летео из Париза у Каиро и који је данас нестао изнад Средоземног мора приликом укрцаја било је 66 путника укључујући и припаднике египатских специјалних служби, саопштио је египатски министар за цивилну авијацију Шериф Фатхи.

 

EGYPTAIR

Према његовим речима последњи контакт са несталим авионом успостављен је у 2:30 док је већ у 2:50 било јасно да није могуће успоставити поновну везу. Египатске власти не искључују ни могућност терористичког акта као ни било коју другу верзију, преноси РИА НОВОСТИ.

 

Министар је захтевао од медија да користе термин «нестали авион»  док се не нађу делови.

 

Подсетимо данас је путнички авион компаније EgyptAir који је летео из Париза за Каиро нестао са радара. Касније је извор саопштио да се један авион срушио у Средоземном мору у близини грчког острва Карпатос.

 

На укрцају у авион налазило се 10 чланова посаде и 56 путника међу којима је било и троје деце. EgyptAir је објавила списак земаља из којих су путници били на овом лету. Држављана Русије није било међу њима.

 

Током дана објављен је на друштвениом мрежама кратки видео запис где се види пад авиона и како авион прави маневре непосредно пре нестанка.

 

Такође непосредно пред пад пилот је у комуникацији са грчком контролом лета био задовољан и захвалио им се на грчком језику.

 

Према мишљењу бившег шефа француске канцеларије за истрагу авионских несрећа Жан-Пол Троадека несрећу је «готово сигурно» изазвао терористички напад.

 

Премијер Египта Исмаил Шериф такође не искључује могућност да је током лета дошло до терористичког напада. Сличног мишљења је и француски премијер Мануел Валс.

 

 

ВЕДРАН

Тагови: ; ; ;