Шеф спољнополитичког комитета Државне Думе Алексеј Пушков – реагујући на појаву књиге бившег заменика команданта снага НАТО-а у Европи, Ричарда Ширефа, којом је најавио рат између алијансе и Русије у 2017-ој – оценио је да је тај британски генерал „безуман човек“.

 

пушков

 

 

„Ширеф је допустио и могућност нуклеарног рата између NATO и Русије у наредних годину дана. Изгледа да на главне функције у алијанси узимају само безумне људе“ – упозорио је Пушков.

 

 

Ширеф је у својој новој књизи написао да су Русија и Запад „на прагу рата“ који ће бити „последица догађаја на Криму“. Притом је оценио да је Москва – да би избегла опкољавање од стране НАТО – заузела територије на истоку Украјине, са амбицијом да дође до копнене везе са Кримом.

 

Британац тврди да ће Русија ударити и на Естонију, Летонију и Литванију.

 

Пушков је – указујући на „безумне људе“ у врху НАТО-а – имао у виду и донедавног команданта снага алијансе у Европи америчког генерала Филипа Бридлава.

 

Портпароле Министарства одбране РФ, генерал Игор Конашенков, недавно је за Бридлава рекао да се о њему може говорити само у контексту доктор-пацијент.

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ;