Лидер СРС Војислав Шешељ критиковао је данас гласање Србије на Евровизији за украјинску песму и представницу, и затражио смену комплетног руководства РТС-а због тога.

 

Vojislav_Seselj_SRS

 

На данашњој конференцији за новинаре одржаној у седишту Српске радикалне странке, лидер радикала Војислав Шешељ позвао је на смену комплетног руководства Радио-телевизије Србије.

 

Шешељ је истакао да РТС, којом руководи генерални директор Драган Бујошевић, није никакав јавни сервис, већ страна агентура која ради против своје земље и свог народа. Он је навео да је скандал који се десио са гласањем за песму Евровизије последње упозорење да РТС не служи интересима грађана Републике Србије.

 

Шешељ је образложио да је гласање комисије за фашистичку песму украјинске ауторке татарске националности крајње срамотно, с обзиром на то да ауторка у песми жали татарске жртве које је Стаљин заслужено казнио за њихову колаборацију са нацистима.

 

«Сви Кримски Татари служили су Хитлеру и били у ударним нацистичким одредима. Њихови одреди су били СС одреди и највеће злочине на Источном фронту чинили су Кримски Татари и Хрвати», рекао је Шешељ.

 

Он је навео да су за нацистичку татарску песму гласали сви чланови жирија осим Владимира Гајића и поименце навео да су за Украјину гласали: Слободан Марковић, Никола Чутурило, Марија Марић и Ана Миленковић.

 

Како каже, став његове странке је да наведене људе треба хитно отерати са државне телевизије због тога што су гласањем за украјинску песму показали отворено непријатељство према Русији, а самим тим и према Србији.

 

Правда

Тагови: ; ;