У Русији ће продаја најјефтинијег на свету малолитражног аутомобила који производи индијска компанија Бајај Ауто почети на јесен, саопштено је на сајту дистрибутерске фирме Ист Вест Моторс, пише агенција Лента.

 

149302-bajaj 1

 

Прве испоруке овог аутомобила у Русији очекују се у септембру или октобру ове године, а пријем поруџбина је управо отпочео. Цена би требало да буде од 300 000 рубаља (4600 долара по актуелном курсу) саопштено је из фирме Ист Вест Моторс. На руском тржишту малолитражних аутомобила планирано је да се аутомобил продаје двоструко скупље него у Индији, где кошта свега 2 000 долара, пише Рускареч.ру

 

Производња малолитражног аутомобила Бајај Куте, четвороседа са једноцилиндричним бензинским мотором, који се уграђује у мотоцикле од 13,5 коњских снага, почела је у септембру прошле године. Може да развије брзину од 70 километара на сат, а на сто километара троши 2,8 литра бензина.

 

Пре појаве модела Бајај Куте најјефтинији на свету аутомобил било је такође возило индијске производње Тата Нано. Коштао је 3000 долара.

 

Ката

Тагови: ; ;