Данас су у Бриселу шефови земаља-чланица НАТО пакта потписали протокол о приступању Црне Горе алијанси. О томе шта приступање НАТО-у значи за Црну Гору и Русију говорио је Катехон лидер Нове Српске Демократије и један од лидера Демократског Фронта Андрија Мандић.

 

mantich_0

 

Андрија, ко данас форсира улазак у Нато и како на то реагује становништво?

 

Црну Гору у НАТО гурају западни савезници Мила Ђукановића. Они знају како да контролишу црногорског премијера. Ђукановић се током свих двадесет седам година своје владавине бавио криминалним делатностима, и западне службе су одлично документовале све његове афере с којима га сад уцењују. На тај начин НАТО управља Ђукановића, приморава га да извршава све њихове налоге, да буде марионета у њиховим рукама и спроводи процесе који су деструктивни по саму Црну Гору.

 

Становништво Црне Горе се противи оваквој политици владе. Десетине хиљада људи свакодневно излази на улице у малој Црној Гори протестујући против владе Мила Ђукановића, која, само захваљујући фалсификовању избора остаје на власти двадесет седам година. У исто време они никад нису имали реалну подршку у народу. Народ на улицама изражава своју вољу, ми инсистирамо на поштеним изборима и верујте ми ако тако буде Ђукановић неће бити у власти. Самим тим зауставићемо и ову погрешну политику уласка у НАТО без сагласности грађана, која је, на жалост и увела санкције Русији.

 

Своју подршку у парламенту Ђукановић је обезбедио корупцијом. Корупција представља најзначајнији део владања државом од стране Ђукановића.

 

Ми као опозиција, као Демократски фронт дубоко смо убеђени да се данашња Црна Гора налази на ивици понора и да би улазак у НАТО довео до трагичних последица.

 

Ми ни под каквим околностима не улазимо добровољно у НАТО. То не желе наши грађани.

 

Ми инсистирамо на референдуму на коме би грађани могли да се изјасне да ли желе да своју државу виде као део НАТО или не.

 

Због чега је НАТО-у потребна Црна Гора?

 

НАТО је веома заинтересован за Црну Гору. Ми смо фактички једина земља на северном, европском делу Средоземног мора која није у алијанси. Шпанија, Француска. Италија, Хрватска- све су чланице НАТО-а, а онда ми дођемо као неки територијални одрезак. Даље такође настављају земље алијансе- Албанија, Турска и све до Сирије. Црна Гора је једина медитеранска земља која није чланица алијансе и НАТО-у је потребна наша територија, наше море.

 

Претпостављам да би НАТО Црну Гору користио и као транспортни циљ- да повеже Хрватску и Албанију које су већ чланице алијансе. И такође постоји један очигледан циљ- окружити Србију са свих страна земљама чланицама алијансе.

 

Са Србијом нас уједињује иста судбина, а данас исти они који су пре петнаест година нама у тадашњој Југославији учинили страшне злочине, покушавају један део, тада јединствене државе, путем преваре, и супротно вољи грађана увући у НАТО.

 

Шта данас обједињује Црну Гору и Русију?

 

Ми Црногорци смо православни и словенски народ. Ми видимо Русију и руски народ као народ који нам је веома близак. А за Русију су Србија и Црна Гора најближе земље у Европи. И намеравамо да ову блискост сачувамо као нешто свето, што смо наследили од својих предака.

 

 

Катехон

 

 

 

 

 

 

 

Тагови: ;