Јучерашње потписивање протокола о приступању НАТО-у од стране диктатора Ђукановића само је наизглед формалан чин предвиђен након добијања позивнице у децембру. Стварна сврха овог чина, а и прецизно одабран тајминг довољно о томе говори, је да се и даље убједљивој већини народа која се и даље противи уласку земље у НАТО пошаље порука како је сваки даљњи отпор узалудан, како је то питање закључено.

 

13227997_869905149799530_1198534582_n

 

Наравно, ради се само о наставку режимске агресивне пропаганде, као и западњака: ништа још увијек није завршено, јер ако се о овом питању жели праведно одлучивати – народ мора имати посљедњу ријеч. Уколико се спрема још једно режимско насиље и преваран улазак Црне Горе у НАТО, то може изазвати озбиљну друштвену кризу, а можда и немире, а за све то комплетна одговорност ће бити на страни режима, али и западњака. Уосталом, чини се да ни Русија у овој ситуацији неће стајати скрштених руку.

 

Евентуални улазак Црне Горе у НАТО Русија сматра као пријетњу својој националној сигурности, док један бивши НАТО генерал сматра могућим нуклеарни рат између НАТО и Русије у року од наредних годину дана. Ја одавно пишем о ови стварима: ево у каква мрачна сценарија и безнађе, у прву линију могућег великог сукоба, нас гурају домаћи безумници, плаћеници и издајници. Ко у Црној Гори не увиђа да је питање очувања неутралности земље приоритет свих приоритета је бескрајно наиван или поремећен. За њу, тј. за мир, се морамо изборити.

 

Бошко Вукићевић, покрет «Слобода народу», Црна Гора

Тагови: ; ;