Потписивање протокола о приступању НАТО алијанси, имајући у виду став већине грађана Црне Горе — који се залажу за мирнодопску политику базирану на концепту неутралности и неучествовања у сукобима блокова — данашње потписивање протокола о приступању НАТО савезу је нелегитимни акт, који нема утемељење у народној вољи.

 

1545222_821323931288295_3539974764038698950_n
Ријеч је о недемократском чину, супротном жељи већине грађана Црне Горе, који је плод договора двије партнерске недемокарстке елите – оне у сједишту НАТО-а, у Бриселу, и ове на власти у Црној Гори.
Као такав овај, али и сви евентуални наредни документи који се тичу приступања, биће темељно преиспитани када се у Црној Гори стекну елементарни демократски услови и дође до смјене власти, несмјењиве 27 година.

 
Како је показала афера Депеша, коју је јавности доставио Покрет за неутралност, премијер Мило Ђукановић вуче Црну Гору у НАТО, између осталога, на бази класичних фалсификата када су у питању подаци о подршци грађана учлањењу у НАТО. Афера Депеша је демонстрирала да црногорска власт фабрикује факта, смањујући проценат противника НАТО интеграција за чак 11 одсто.

 
Јасно је, стога, да данашње потписивање протокола о приступању нема додирних тачака са историском одлуком, како се она жели приказати у пропагандним пунктовима режима, већ о још једној у низу превара грађана Црне Горе.

 
Да је НАТО заиста демократска организација не би, узмимо само то за примјер, улазили у уговорне односе са Милом Ђукановићем, последњим европским атократом, премијером који са скупштинске говорнице, своје политичке опоненте, назова “битангама”, “кретенима” и слично.

 

Марко Милачић, извршни директор Покрета за неутралност Црне Горе