Удружење бораца ратова од 1990. године Црне Горе не признаје потписани протокол о приступању Црне Горе НАТО-у и неће се придружити прослави десетогодишњице црногорске назависности јер иза потписника протокола, као ни иза резултата референдума од 21. маја 2006. године не стоји слободна воља црногорских грађана, саопштио је данас Радан Николић, директор удружења. Николић истиче да је премијер Ђукановић пре пар дана приграбио власт пучем и да је за очекивати да парламентарни избори неће бити ни фер ни слободни већ слични покраденом референдуму из 2006. године. Стога је Удружење бораца позвало грађане Црне Горе на организовани унутрашњи и спољашњи отпор домаћим и страним насилницима.

 

radan-udruženje-boraca-640x543

 

Остатак саопштења Удружења бораца 1990.г. преносимо у целости:

 

Пучем у црногорском парламенту, уз асистенцију дела опозиционих партија, премијер Мило Ђукановић је ових дана приграбио и законодавну власт у своје руке не марећи притом за уставни принцип поделе власти која би требала почивати на равнотежи и међусобној контроли.

 

Уместо тога НАТО и Ђукановић су се уортачили да они поделе власт у Црној Гори у циљу искоришћавања њених укупних ресурса и претварања грађана Црне Горе у слепе послушнике којима потурају кукавичје јаје у виду слављења потписивања протокола и десетогодишњице независности Црне Горе, коју су заједно бацили на колена и учинили независном једино од воље њених грађана.

 

Удружење упозорава да Ђукановић и НАТО циљано атакују на темељни демократски принцип из Универзалне декларације о људским правима да је воља народа основа државне власти, а да ће Ђукановић наставити у истом стилу јасно потврђује његова изјава приликом потписивања протоколада се он (црногорска власт) „неће крити иза провере воље грађана на референдуму“, већ да ће нова власт изабрана на предстојећим парламентарним изборима „преузети одговорност“ и потврдити приступање Црне Горе НАТО-у у парламенту.

 

При томе је грађанима Црне Горе додељен статус немих посматрача политичких дешавања у властитој кући, попут трагикомичне представе у ортачкој режији око Лекс специјалиса у црногорском парламенту, којим су суспендовани Устав и правни систем Црне Горе а створен основ за формирање Владе изборног поверења, којој је очигледно поверено да на предстојећим изборима обазбеди парламентарну већину која ће потврдити приступање Црне Горе НАТО-у.

 

Управо због важности резултата предстојећих парламентарних избора за НАТО ти избори неће бити нити фер нити слободни, већ се може очекивати слични сценарио као на покраденом референдуму из 2006. године. Између осталог, о томе сведочи и неодобравање скупа Демократског фронта чији је циљ био да се грађанима Црне Горе укаже на ортачку специјалис превару, чиме је нова стара Влада већ првог дана показала специјалис строгоћу упирући прстом у ДФ и његове присталице као државног непријатеља.

 

Удружење верује у истинску тринаестојулску, традиционалну и просперитетну Црну Гору коју смо дужни сачувати и изградити за наше потомке и зато позива на организовани унутрашњи и спољашњи отпор домаћим и страним насилницима који масовно газе људска права и производе ратове и маскирано насиље широм света покушавајући да, по сваку цену, креирају свет као глобално село зарад израбљивања.

 

 

ин4с

Тагови: