Радикалним организацијама одговара да се мирни преговори прекину.

 

20. маја у Кијеву, почео је марш под слоганом «Захтеви нације — нема капитулације», који су организовали националисти «Азова».
Народни посланик и први заповедник батаљона нациста «Азов» је рекао да учесника марша има око 10 хиљада.

 

 

«Не може се «Минск» звати договором. Договор је када је неколико страна сагласно о узајамним акцијама. Када једна страна намеће своје захтеве — то је диктатура», рекао је лидер «Азова» и посланик Андреј Билецки.

 

 

Представници «Азова» су против избора у Донбасу «према руском сценарију».

 

«Ако парламент и председник одлуче да се избори у Донбасу одрже, то ће значити коначни губитак суверенитета над тим територијама. Ово је почетак ширења сепаратистичке гангрене широм Украјине», кажу организатори.

 

 

 

На улицама Грушевског блокиран је саобраћај.

 

Према речима једног од демонстранта марша Степана Хмара, учесници имају и друге услове. На пример, непосредно усвајање закона о окупираним територијама Донбаса, као и «недостатак адекватног одговора на понашање власти.»

 

«Не постоји никаква јавна акција као одговор на дела корупције високих званичника. Пре свих, председника који је главни извор и оличење корупције у земљи. То је неприхватљиво у земљи у којој друштво има осећај достојанства и правде», каже Хмара.

 

 

Полиција је пријавила употребу димних бомби и пиротехничких средстава од стране учесника марша.

 

158

 

 

Зграду Скупштине од јутра штите припадници органа реда — њих 2 000.

 

2

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ; ;