Данас је у Санкт Петербургу одржана седница Парламентарне Скупштине ЗНД-а на којој су били присутни и представници европских парламентарних организација укључујући и шефа Парламентатне Скупштине Савета Европе Педра Аграмунта као и председника ПС ОДКБ Илка Каневра. Према мишљењу председника Савета Федерације Валентине Матвиенко ово је доказ да политика изолације Русије није успела. Пример за то је и последње гласање италијанске провинције Венеција о признању Крима као дела Русије и укидању санција РФ.

 

Москва. Пресс конференция Валентины Матвиенко в здании МИДа.

«О бесмислености санкција у последње време све више говоре разумни европски политичари, представници парламентарних организација, цивилног друштва, бизниса… Дошло је време кад су протести у Европи и формализовани. Доњи дом француског парламента донео је одлуку о укидању санкција, парламент Венеције донео је одлуку о признавању Крима као дела Русије»- рекла је Матвиенко.

 

Она је рекла да су ове одлуке саветодавног карактера али да оне одражавају став већинског народа.

 

«Иако се многи противе санкцијама њих нико не слуша, тако да немам илузија да ће бриселска администрација нешто променити. Међутим очекујем да ће у скорије време преовладати здрав разум и да ће за годину дана санкције бити укинуте»- рекла је она.

 

 

ВЕДРАН

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;