Током затворске вежбе у затвору Вандсворт, у Лондону, дошло је до сукоба албанских и енглеских затвореника.

 

Туча је снимљена сигурносним камерама.

Није утврђено колико затвореника је учествовало у тучи, али се види да је једна група била у већини. На крају видео-снимка види се да је та група напала једног затвореника који је остао непомичан. Чувари су касније потврдили да је преживео напад.

Видео-снимак је доспео у јавност недељу дана након што је дрога у тај затвор унета дроном, пише «Дејли мејл», а преноси РТС.

Вандсворт, затвор у коме су боравили Чарлс Бронсон и Рони Креј, јесте затвор категорије Б, и који је до недавно био на добром гласу. Тренутно у њему има 1.600 затвореника, а тензије су почеле да расту прошле године.
До сада, око стотину затвореника се убило због бруталности у ћелијама.

У документарцу Би-Би-Си-ја, који је приказан 18. маја, први пут је приказана права ситуација у затвору. Екипа британске телевизије боравила је седам дана у ћелијама затвора.

Документарац се зове «У затвору Вандсворт: Дрога и тензија, интервјуи затвореника и чувара». Приказани су инсерти на којима се види да затвореници пуше канабис док их стражари гледају са балкона.

Затвореници су у интервјуима говорили како је лако доћи до дроге у затвору, укључујући и хероин.

Спомиње се и да је корупција у затвору на високом нивоу. Наводи се да затвореници чуварима дају новац у замену за телефоне и дрогу.

 

 

РТС

 

Тагови: ; ;