Писци из Београда Радомир Андрић, Александар Чотрић и Јеремија Лазаревић представљали су Србију на Осмом фестивалу словенске књижевности «Певајућа писмена» који је од 18. до 20. маја одржан у руским градовима Тверу и Каљазину.

 

0_c1e18_d1668649_orig

 

Признање фестивала «Кристално перо» за укупан песнички опус додељено је македонском писцу Ристи Василевском из Смедерева, који је истакао да пођеднако припада македонској и српској књижевности, јер ствара на оба језика, саопштило је данас Удружења књижевника Србије.

 

Писци из Србије разговарали су са писцима из 11 држава о сарадњи која подразумева превођење дела, објављивање књига и учешће на сајмовима књига и уметничким фестивалима.

 

Током фестивала, председник Удружења књижевника Србије Радомир Андрић је засадио дрво које симболизује Србију у спомен парку словенских земаља, наводи се у саопштењу.

 

На фестивалу су учествовали књижевници, професори, књижевни критичари и предавачи из Русије, Србије, Белорусије, Украјине, Чешке, Словачке, Пољске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Словеније и Македоније.

 

Бета

Тагови: