Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

 

18:15

 

Украјинске снаге су током дана поново нападале насеље Саханку, јасиноватски пункт као и западна предграђа Доњецка Старомихајловку, Трудовски рејон Доњецка  као и подручје доњецког аеродрома.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 193 пута напале територију ДНР. Нападале су Спартак, Старомихајловку, Жабичево, Јасиновату, Саханку, Коминтерново и Белу Каменку.

 

 

 

14:05

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР кијевске снаге су током протеклог дана четири пута напале територију ЛНР. Нападали су насеља Калиновка, Лозовое и  Санжаровка. Губитака није било.

 

Народна милиција саопштава да кијевска власт због ниског борбеног морала припадника украјинске војске и даље прибегава ангажовању страних плаћеника . Тако је последњих дана у Светлодарск, Луганское и Станицу Луганску дошло 6 снајперских група из Литваније, Пољске и Грузије.

 

Украјинска страна нападала је током ноћи и ДНР. Од 23:30 до 01:00 нападали су насеља Спартак и Жабичево у околини Доњецка као и насеље Саханка у околини Новоазовска на југу ДНР.

 

Јутрос од 07:00 до 10:30 нападали су поново Спартак као и Старомихајловку.

 

Данас је украјинска војска саопштила да је војска ДНР напала њене положаје у околини Авдејевке и да су претходно евакуисани руски представници из мисије ОЕБС. Министарство одбрана ДНР демантовало је ове тврдње називајући их лажима и провокацијама.

Тагови: ; ;