Руско Министарство одбране је позвало војног аташеа амбасаде САД у Руској Федерацији у вези са открићем америчког шпијунског авиона на границама РФ. Министарство је посебно указало на опасност коју је изазвала америчка посада својим непрофесионалним понашањем.

 

460749

 

Прес служба Министарства одбране је саопштила да је представнику Министарства одбране САД речено да је 22. маја 2016. руски ПВО открио амерички извиђачки авион РС-135, који је спроводио ваздушно извиђање у Јапанском мору у близини државне границе.

 

Авион америчког ваздухопловства је извршио лет са искљученим транспондером. Информације о његовој путањи кретања нису саопштене диспечерским службама у региону. Авион је користио и ешалоне висине намењене за редовне летове цивилног ваздухопловства!

 

Нестручно понашање посаде америчког авиона створило је опасност од судара са путничким авионима. Руско Министарство одбране скренуо је пажњу на потребу да се предузму мере како би се избегло понављање таквих ситуација када амерички извиђачки авион лети близу руске границе, наводи се у саопштењу Министарства одбране РФ.

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;