Функционер СРС Немања Шаровић изјавио је данас да радикали немају намеру да улазе у владу Александра Вучића, да су на консултацијама о влади позвали председника Томислава Николића да поднесе оставку, након чега је он, како тврди, после тридесетак секунди напустио консултације.

 

Mesto: Beograd Datum: 23.05.2016 Dogadjaj: POLITIKA - konsultacije predsednika Srbije Tomislava Nikoliæa oko formiranja Vlade sa predstavnicima izborne liste SRSS Licnosti: Nataša Jovanoviæ - generalni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS), Nemanja Šaroviæ - zamenik predsednika SRS

 

„Николић није имао стрпљења да чује шта делегација СРС има да му каже и већ након 30 секунди је устао и напустио консултације”, рекао је Шаровић новинарима, преноси Политика.

 

Шаровић је новинарима пренео да је Николићу рекао да СРС нема намеру да улази у Вучићеву владу и позвао га да поднесе оставку јер је „уплетен у бројне афере, стекао је бројне некретнине, има лажну факултетску диплому, а супруга му има фондацију у згради Председништва”.

 

Упитан да ли им је опредседник рекао зашто је напустио консултације, функционерка СРС Наташа Јовановић је рекла да су радикали инсистирали да изнесу све аргументе и да је за то требало да имају пола сата.

 

„Председник нам је рекао да је чуо став СРС да нећемо у владу”, рекла је Јовановић.

 

Упитани зашто лидер радикала није дошао на консултације, Шаровић је рекао да је то био протоколаран сусрет, а да би сусрет Николића и Шешеља требало да се одигра на другом местру и у друго време у присуству новинара и јавности.