НАТО је на свом сајту објавио видео под називом: „Црногорска војска – Спремни за НАТО„.

 

Прилог је сниман у фебруару ове године и приказује заједничку вежбу морнаричких снага Црне Горе и САД, у којој учествују чак два гумена чамца.

 

У НАТО пропагандном видео прилогу интервјуисан старији поручник бојног брода црногорске морнарице Слободан Томашевић који је навео да војска Црне Горе достизањем стандарда у врло кратком року постаје поуздани партнер САД.

 

„Били смо у прилици да урадимо неке заједничке вежбе које нам омогућују да будемо у току са њиховом тактиком, нашом тактиком и да будемо у прилици да се спојимо и будемо још кохезивнија јединица за случај да икада затреба да са њима извршимо заједничку мисију“, каже на снимку амерички морнарички поручник Цезар Рамос.

 

Црногорски поручник Данко Ковачевић у прилогу истиче важност способности војске Црне Горе да „равноправно с осталим НАТО чланицама реагује, како у операцијама, тако и на одређеним вежбама“.

У видео снимку се наводи да је Црна Гора у процесу приступања НАТО.

 

„Наша спремност је да будемо дио Алијансе којом можемо да допринесемо у остваривању тог циља глобалног мира и безбједности. Колико год да су у питању мали бројеви, ја вјерујем у способности, вјерујем у спремност и вјерујем у сарадњу“, каже у прилогу црногорска министарка одбране Милица Пејановић Ђуришић.

 

ин4с

Тагови: