Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

 

днр лнр

 

17:00

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 308 пута напале теритотију ДНР. Нападали су градове и насеља: Старомихајловка, Јасиновата, Спартак, Докучаевск, Веселое, Саханка, Сосновское, Коминтерново, доњецки аеродорм и Петровски рејон  Доњецка. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска.

 

Министарство даље наводи да украјинска војска наставља са концентрацијом технике на линији разграничења, као и да је веома низак морал украјинских војника да многи одбијају да се потчине команди надређених а и даље се наставља замена регуларне војске од стране плаћеничких, нацистичких батаљона.

 

 

 

12:27

 

Јутрос око 07:00 чуле су се експлозије у околини Маринке и Красногорловке.

 

Синоћ касно украјински нацисти су поново нападали територију ДНР. Нападали су Спартак, Волво центар као и доњецки аеродром, пункт код Јасиновате, као и Саханку и Коминтерново на југу ДНР.

 

 

Тагови: ; ;