Чешки Председник Милош Земан је описао политику санкција против Русије «двоструким губитком». Он се осврнуо и на ситуацију са приливом миграната у ЕУ, назвавши такав сукоб култура угрожавањем европских вредности.

 

milos-zeman

 

«Овакви поступци не помажу развоју међусобних односа и ометају поверење. Постоји термин Win Win Strategy, односно двострука победа. Ја бих назвао политику санкција према Русији Lost Lost Strategy, то јест двоструким губитком», изјавио је Земан у интервјуу за «Российской газете».

 

Осврћући се на ситуацију са приливом миграната са Блиског Истока у ЕУ, Председник Чешке је рекао да овај сукоб култура представља претњу за очување европских вредности.

 

«Видим шта се дешава у Белгији, Француској, Немачкој, шта се дешава у суседним земљама у вези са приливом миграната са Блиског истока и из Северне Африке. Ово је потпуно другачија култура која је неспојива са нашим европским вредностима», рекао је он.

 

«Проблем је у томе што ЕУ није навикла на кризу и није у стању да брзо реагује на њу. Илегална миграција је велика криза, можда најважнији тест за ЕУ у њеној историји», рекао је Председник Чешке.

 

Ката

Тагови: ; ;