Амерички ТВ водитељ Џон Оливер је у својој емисији Last Week Tonight, емитованој 22. маја, скренуо пажњу на вест о нестанку мачора Рамзана Кадирова.

 

 

Оливер је прво кратко говорио о нестанку мачора, а затим уз помоћ слика на шаљив начин објаснио ко је Рамазан Кадиров, и показао серију фотографија са његовог Инстаграма.

 

У нас бесследно пропала кошка. Очень похожа на маленького тигрёнка. Гости всегда говорили, что очень и очень напоминает тигрёнка. Дней десять назад он куда-то исчез. Мы все думали, что вот-вот появится, так как очень сильно привязан к детям, любит с ними играться, сопровождать их по двору. Но теперь стали серьёзно беспокоиться. Возможно, он у кого-то совсем недалеко находится. Человек может не знать, как найти хозяев. Уверен, что и ему не нужна чужая кошка. Поэтому были бы признательны за информацию, если что-то известно. Заранее всем благодарен???????? #Кадыров #Россия #Чечня #Кошка #Кот

Фотографија корисника Ramzan Kadyrov (@kadyrov_95) дана

«Наш мачор је нестао без икаквог трага. Личи на младунче тигра. Гости су увек говорили да он веома, веома подсећа на младунче тигра. Нестао је пре десет дана. Сви смо мислили да ће се кад-тад појавити, јер је веома везан за децу, воли да се игра са њима, прати их по дворишту. Али сада смо се већ озбиљно забринули. Можда се налази код некога у близини, а та особа можда не зна како да пронађе власнике. Сигуран сам да му туђа мачка није потребна. Ако неко нешто зна, молио бих да са нама подели информације.Унапред хвала свима.»

    Водитељ се присетио ситуације када је Кадиров на отварању музеја изгубио телефон, због чега је испитивано хиљаду људи.    

«Ако је спреман да иде тако далеко због мобилног телефона, замислите шта тек може да уради због мачке?» — узвикнуо је Оливер.

    На крају је водитељ предложио публици да помогну Кадирову да нађе мачку.    

Да бисте то урадили, објавите на Твитеру или Инстаграму  #findkadyrovscat са текстом садржине «Видео сам Вашу мачку» или «нисам видео Вашу мачку», а ако нађете мачку која личи на изгубљену, пишите, «Да ли је ово ваша мачка?»

        Џон Оливер је сам дао пример:      

 

 

Корисници Твитера и Инстаграма су подржали идеју:

 

 

   

  «Мислим да је Ваша мачка код њега.»          

 

Одговор је уследио веома брзо.. КАДИРОВА МАЧКА И БРИТАНСКИ КОМИЧАР

Тагови: ; ; ; ; ;