Ми смо од деведесетих парламентарна странка и увек смо били у опозицији, мислимо да је сада време да будемо део Владе Србије, каже Фатмир Хасани из ПДД за Б92.

 

HASANI

 

Гостујући у Кажипрсту једини представник Албанаца са југа Србије у новом скупштинском сазиву рекао је да он може да представља својеврстан «мост сарадње».

«Желимо да утичемо позитивно на стабилност, да будемо мост између Србије, Албаније и Косова. Циљ нам је и да утичемо на развој Прешева, Медвеђе и Бујановца», рекао је Хасани.

 

Како је навео, основни циљ његовог деловања биће економски развој три општине са југа Србије, али засад нема нечега о чему би се преговарало са владајућом већином.На питање да ли би улазак у владу подразумевао да Партијза за демократско деловање затражи министарско место или неко место државног секретара, Хасани одговара да «засад ништа није прецизирано».

 

Хасанијева партија је једина која је учествовала на републичким изборима у Србији из тог дела земље, јер су се остале одлучиле на бојкот.

 

«Јесу бојкотовале изборе, али ја сам у стању да сарађујем и са тим партијама и да њихове ставове преносим у Скупштини», рекао је Хасани.

 

Б 92

Тагови: