Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

17:05

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР 12 кућа, храм, дечији вртић и стоматолошка клиника оштећени су током ноћашњих напада украјинских снага на западна предграђа Доњецка као и насеља на југу ДНР.9 кућа Свето-Покровски храм и стоматолошка поликлиника оштећени су у Старомихајловки, две куће у Петровском рејону а једна у Коминтернову. Такође два цивила су током ноћашњег напада рањена.

 

Министарство саопштава да су украјински нацисти за протекла 24 сата 600 пута напали територију ДНР. Нападали су градове и насеља која се налазе у непосредној близини линије разграничења: Јасиновата, Докучаевск, села Саханка, Сосновское, Нова Таврија, Коминтерново, Стила и Петровское на југу ДНР.

 

 

 

14:32

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР није се битно изменила током претходног дана и она је и даље напета. Јуче су укронацисти 8 пута напали позиције НМ у насељима Луганское, Николаевка, Калиново и Калиновка.

 

Царинска служба Украјине наставља са вештачким прављењем редова на пропусном пункту Станица Луганска како би од становништва извукла новац за бржи прелазак на територију ЛНР. Од људи отимају између 200 и 500 гривни. Тако је недавно и један старији човек умро док је чекао у реду.

 

Такође због ниског морала припадника украјинске војске наставља се са међусобним сукобима. У Широкину насељу на линији разграничења, на југу ДНР у једној пуцњави један војник је убио другог војника.

 

Украјинске власти и даље прибегавају ангажовању страних плаћеника и нацистичких батаљона. Тако је у околину Станице Луганске дошла једна група од 50 људи који су међусобно разговарали на мађарском језику а такође је пристигла и група од 1000 припадника Десног сектора разних националности (Турци, Грузини, Татари).

 

Током синоћњег напада на Старомихајловку рањен је један цивил а осам кућа је оштећено.

 

Укронацисти су синоћ нападали и пункт код Јасиновате као и насеље Александровка у Петровском рејону Доњецка где је рањен мушкарац 1953 годиште који је пребачен у болницу са преломом ребра.

 

 

 

Тагови: ; ;