Извештаји тајних служби показују да Џорџ Сорош манипулише јавним мњењем у Мађарској, рекао је шеф кабинета мађарског премијера Јанош Лазар, преноси МТИ.

 

lazarjanos

 

Лазар је, за вебсајт комерцијалне телевизије АТВ, истакао да нема организације која се залаже за питања миграната нити организације која нагиње ка опозицији, а да их Сорош не финансира.

 

Шеф кабинета мађарског премијера је прошле недеље, на редовној конференцији за новинаре, рекао да је Сорош утицајни подржавалац америчке Демократске странке и Клинтонових и да ће «по сваку цену направити простор за своје ставове».

 

Како је Лазар додао, Сорош ће вероватно ускоро предузети акцију против владе мађарског премијера Виктора Орбана «кога сматра једним од својих најопаснијих политичких непријатеља у Европи».

 

Упитан да ли постоје директни докази да Сорош утиче на мигрантска питања у Мађарској, Лазар је рекао да су цивилне организације захваљујући Сорошевом финансирању стекле «превелики утицај у мађарском друштву у поређењу са истинском моћи коју имају».

 

Сорош стоји иза ставова левичарске опозиције у вези са мигрантским питањима, пошто је њихов највећи покровитељ, наводи мађарска агенција.

 

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ; ;