Свет је изгледа коначно дочекао да се Американци, који су до сада унесрећили пола света, позабаве својим јадом.

 

The New York Times је објавио да је врхушка Републиканске партије, у намери да свог јединог преосталог председничког кандидата онемогући да то и постане, почела супертајне консултације чији је једини циљ да се измене правила одлучивања на страначком конгресу који ће у јулу одредити ко ће се у новембру изаћи „на црту” супарнику из Демократске партије.

 

CttRqCZjxGM

 

Једна од измена предвиђа искључивање могућност појаве унутар странке „независних кандидата” јер је то била „рупа” кроз коју је прошао Трамп и фактички себи већ обезбедио аутоматску номинацију, јављају fakti.rs

 

Републиканска врхушка може, међутим, покушати да заустави Трампа само по цену расцепа у странци са далекосежним последицама.

 

А севнуло је и у врху Демократске партије. Једини ривал Хилари Клинтон у трци за страначку кандидатуру за Председника САД, Сенатор из Вермонта Берни Сандерс, затражио је од власти Кентакија да провере резултат прајмериз у тој америчкој држави. Односно сам ток гласања, апаратуру која је коришћена за бројање гласова, а и гласачке листиће. Сандерс инсистира на „потпуној провери” и тврди да Клинтонова није однела победу у Кентакију.

 

Власти су јавиле да ће проверу започети 26 маја.

 

Ката

Тагови: ; ;