Министар здравља Златибор Лончар је изјавио да преминулом чувару срушених објеката у Савамали „ништа нажао није учињено”, нити је у његовом лечењу дошло до било чега што би представљало кршење лекарске етике.

 

srusena-savamala1-790x526

 

„Медицинска документација коју сам тражио је стигла и у ономе што сам видео нисам нашао да је било икаквих проблема. Нити је Танасковићу нешто намерно урађено, нити је лоше лечен”, рекао је Лончар за Танјуг.

 

Лончар је данас поподне затражио од ВМА да му се “за сат времена” достави медицинска Танасковићева документација.

 

Слободан Танасковић је преминуо јуче на ВМА, на Клиници за гастроентерологију, где је, према наводима медија, хоспитализован пре извесног времена „у прединфарктном стању”.

 

Омбудсман Саша Јанковић је на свом Твитер налогу навео да је Танасковића упознао и да верује да је он могао да помогне у истрази догађаја у Савамали, али да „било какве инсинуације у вези његове смрти немају чињеничног основа и некоректне су према здравственим радницима”.

 

„Оно што је неоспорно је да имамо дуг и према себи и према њему да ту ноћ, о којој је храбро сведочио и коју је јако тешко поднео, осветлимо из свих углова и то ће надлежни органи, сигуран сам, урадити до краја”, оценио је омбудсман.

 

Лончар је такође изјавио да је озбиљан проблем оно што је истим поводом написао повереник за заштиту података о личности и информације од јавног значаја Родољуб Шабић, односно да је од колега преминулог чувара чуо да су њему на ВМА због психичких проблема везиване руке и ноге. Он је констатовао да је то што је Шабић урадио кршење закона.

 

Ипак, нико није дао објашњење одакле тај човек уопште на ВМА, шта је радио на гастроентерологији ако је био у прединфарктном стању или психички лабилан.

 

Шта се то дешава у Савамали?

 

Ката

Тагови: ; ;