Пацијент С.Т. (58), за кога су медији навели да је био сведок рушења објеката у београдској Херцеговачкој улици, умро је на ВМА у Београду, потврђено је данас агенцији Бета у тој здравственој установи. На ВМА су навели да је С.Т. умро јуче на Клиници за гастроентерологију, али нису желели да спекулишу о узроку смрти.

 

Он на ВМА био примљен пре неколико дана у прединфарктном стању, али да је, наводно, имао проблеме са органима за варење.

 

VMA_620x0

 

Телевизија N1 је навела да је то ноћни чувар био сведок рушења у Херцеговачкој улици у Савамали, где су га непознате особе везале и привремено задржале за време рушења у ноћи између 24 и 25 априла.

 

У првом реаговању, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић је рекао да је сада још много већа, иначе неспорна, обавеза надлежних да јавности објасне шта се крије иза догађаја у ноћи 25 априла.

 

„Не знам баш ништа поуздано о околностима и узроцима смрти несрећног С.Т. Очекујем и надам се да ће информације о томе бити саопштене без одлагања. Али, знам да је и иначе велика, огромна, неизвршена, а неспорна обавеза надлежних да јавности Србије објасне шта се све крије иза догађаја у ноћи 25 априла, од данас још већа, много већа“, навео је Шабић на свом блогу на сајту РТВ Б92.

 

Шабић је подсетио да је прошло тачно месец дана од догађаја који је заталасао јавност као ретко који у последње време, а да је изостала било каква озбиљна и релевантна информација о његовим актерима, као и о активностима надлежних чија је дужност да „расветле тај мрачни догађај“.

 

„Мислим, разуме се, на ноћну акцију коју су људи под,фантомкама’ спровели у Савамали рушећи, више зграда у површини од преко хиљаду метара квадратних, извршивши притом више кривичних дела“, додао је Шабић.

 

Ката

Тагови: ; ; ;