Демократски фронт организоваће данас у Подгорици протестни скуп под мотом „Против владе Мила Ђукановића“.

 

2924EFB3-392C-4CE6-820D-5B0EB3366973_mw1024_s_n

 

Протест ће се одржати испред Скупштине Црне Горе, с почетком у 20 сати, а планирала је и протестна шетња до зграде црногорске Владе, јавља ИН4С.

 

Парламент је 19. маја, у вампирском термину, између два и тру ујутру, изабрао реконструисану Владу Мила Ђукановића, у којој су ушли један потпредседник и четири министра из „опозиционих“ странака – Демоса, СДП-а и Грађанског покрета УРА.

 

За Ђукановићевог потпредседника изабран је Милорад Вујовић као „нестраначки“ кандидат “тројке”. Вујовић је дугогодишњи  члан Либералног савеза Црне Горе и носилац листе Либерали Цетиња, а касније је, до марта 2013. године, био и члан Савета Позитивне Црне Горе. Сада је близак Грађанском покрету УРА Жарка Ракчевића.

 

За министра пољопривреде изабран је Миленко Поповић члан Савета Демоса, а за министра унутрашњих послова Горан Даниловић такође из Демоса. За министра финансија постављен је Рашко Коњевић који до скора био министар унутрашњих послова, а за министра рада и социјалног старања Борис Марић близак Грађанском покрету УРА.

 

ДФ је раније оценио да улазак дела опозиције у Ђукановићеву владу представља најгору издају.

Тагови: ; ;