Бивша портпаролка тужилаштва у Хагу Флоренс Артман каже да ће Ратко Младић умрети природном смрћу у Хагу или ће, ако буде пуштен на лечење у Русију, излажирати смрт.

 

dru-mladic-ce-umreti_620x0

 

Бивша портпаролка тужилаштва у Хагу Флоренс Артман каже да ће Ратко Младић умрети природном смрћу у Хагу или ће, ако буде пуштен на лечење у Русију, излажирати смрт, а уколико је особа мртва — пресуде нема.

 

Артманова је у изјави за РТВ Пинк казала да мисли да ће Младић, ипак, бити осуђен у Хагу, јер су већ утврђене чињенице током поступка у случају Радована Караџића и неких других претходних пресуда.

 

«Младићу је веома битно не само да не буде осуђен, већ и да не буду утврђене све чињенице о рату у Босни — навела је она. Артманова је тај случај упоредила са случајем Слободана Милошевића, који је, «такође у тренутку када је изношење доказа било при крају и када су судије требале да напишу пресуду, чинио све да буде пуштен на лечење у Русију».

 

«Плашим се да ће пресуда Караџићу бити последња. Захтевом да оде на лечење у Русију, Младић жели да избегне пресуду» — навела је Артманова.

 

НОВОСТИ

Тагови: ; ;