Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

17:17

 

Представници мисије ОЕБС-а и руског Заједничког центра за контролу и координацију нашли су се под снајперском ватром украјинских нациста код Авдејевке док су извлачена тела погинулих припадника војске ДНР. Министрство одбране ДНР саопштило је да је успело да су се они успешно евакуисали из зоне сукоба.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протеклих недељу дана више од 2000 пута нападале територију ДНР. У том периоду погинула су 4 припадника војске ДНР док су два рањена, такође рањено је и троје цивила а оштећене су 24 куће.

12:59

 

Три војника ДНР рањена су од украјинског снајпера током извлачења тела погинулих припадника војске ДНР у околини Авдејевка. Један од њих је командир јединице и он је рањен у руку и груди. Информације о осталим рањенима у овом моменту нема.

 

Јуче око 12 часова започели су сукоби у околини Авдејевке кад је украјинска страна кренула у напад на Јасиновату. Напад је био одбијен а том приликом погинуло је 6 припадника украјинске војске и два припадника војске ДНР.

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР није се битно изменила протеклог дана. Украјинске снаге су 2 пута напале позиције НМ у рејону Логвинова и насеља Лозовое. Жртава, на срећу није било.

 

 

Тагови: ; ;