Нелегалне украјинске оружане формације поново су током протекле ноћи, користећи тешку артиљерију гранатирали неколико градова и насеља у Донбасу. Новински фронт објављује неколико ексклузивних снимака синоћњег «поштовања примирја» од стране украјинских нациста.

 

 

Укронацисти су јутрос око 04:28 са положаја које су претходно незаконито заузели започели гранатирање града Докучаевск. Том приликом на град је испаљено преко 100 пројектила. Као резултат гранатирања запаљене су две фабрике и три стамбене зграде.

 

Ово је само још један доказ да украјинска страна упркос споразуму из Минска наставља рат.

 

 

На овом видео снимку чују се звуци пројектила које украјински окупатори испаљују по доњецком аеродрому. Судећи по звуку украјински екстремисти су током овог ноћашњег напада користили тешку артиљерију која је по споразуму из Минска морала бити удаљена минимум 30 км од линије разграничења.

 

 

На овом видео снимку се виде последице синоћњег напада украјинских терориста на Куибишевски рејон Доњецка. На једној кући у Кујбишевском рејону Доњецка види се да су три пројектила пала и оштетила кров. Сам стан је такође много оштећен.

 

 

На видео снимку су снимљене позиције украјинске војске одакле систематски гађају околину Доњецка. Ради се о привремено окупираној територији Донбаса и позицијама са којих су синоћ гранатирани доњецки аеродром и Кујбишевски рејон Доњецка. У Кујбишевском рејону је према саопштењу Министарства одбране ДНР оштећено десет кућа.

 

 

ВЕДРАН

 

 

 

 

 

 

 

Тагови: ;