Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

22:36

 

Око 22:20 укронацисти су поново гранатирали Спартак. Неколике експлозије су се чуле и у околини Макејевке.

 

Током поподнева и вечери није било мирно дуж целе линије фронта. Укронацисти су нападали Спартак и доњецки аеродром. Из Новоазовског рејона саопштавају да укронацисти нападају и југ републике. Нападали су и пункт код Јасиновате. Становништво Авдејевке саопштава да се и тамо чују експлозије.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјински нацисти су за протекла 24 сата 266 пута нападали територију ДНР. Нападали су Зајцево, Спартак, Јасиновату, Докучаевск, Минералное, Жабичево, Саханку, Белу каменку, аеродром, Куибишевски, Петровски и Октобарски рејон Доњецка.

 

Током напада рањена су два цивила и оштећено је 28 објеката у Докучаевску, Кијевском и Куибишевском рејону Доњецка.

 

Војска ДНР ухапсила је данас Федора Владимировича 1988 годиште, становника ДНР и агента СБУ који је врбован од стране украјинских служби да се убаци у војне структуре ДНР како би обавештавао украјинску војску о дислокацији јединица војске ДНР.

 

 

14:35

 

Укронацисти током претходне ноћи нису мировали. Нападали су скоро целу ноћ Саханку на југу ДНР, а такође су гранатирали Докучаевск, као и Куибишевски и Кијевски рејон Доњецка. У Докучаевску су погођене две фабрике и три куће. На град је пало преко 100 пројектила.

 

Није било мирно ни на осталим деловима фронта. Укронацисти су нападали и пункт код Јасиновате као и насеље Коминтерново на југу ДНР.

 

 

Тагови: ; ;