Поред омиљених ликова на које су се малишани већ навикли, и који се од фебруара емитују на РТС-у, сада се Снупију, Калимеру, Клои и Леону придружује један од најгледанијих цртаћа данашњице – Маша и Медвед. Други програм РТС-а од 08. фебруара емитује два и по сата цртаних филмова, а најмлађи гледаоци РТС-а моћи ће да прате догодовштине најомиљенијих ликова филмова за децу од 08.00 до 10.30, сваког јутра.

 

Maša i Medved

 

Маша је главна јунакиња, несташна, бистра девојчица румених обрашчића, препуна енергије и воље, паметних и понекад луцкастих идеја. Она је све оно што о деци знамо, све што од деце њеног узраста очекујемо и обавезно још мало више од свега тога. Прави мали сналажљиви зврк.

 

Њен нераздвојни пријатељ Медвед је једнако важан јер у овој њиховој причи, он на неки начин преузима улогу родитеља. Макар толико брижно и предусретљиво, увек заштитнички, излази у сусрет Машиној машти и њеним бескрајним жељама. Иако веома предан и са искуством правог циркуског акробате, Меди није ни мало лако у намери да испуни сваку Машину жељу, одговори јој на свако питање, успостави ред сваки пут када Машу ухвате «пундравци»

 

Њена досетљивост, детиња одважност и необуздана жеља за авантуром и сазнавањем, овом цртаћу увек задају брз ритам прошаран геговима, несташлуцима, огромном енергијом. И никада, али никада се не деси да Маша и Меда забораве на то колико се воле и колико су једно другоме битни и незамењиви. Тај осећај је посебно изражен када обоје запевају, а серијал посебно красе прелепе дечје песме, нежне и поучне, онакве на какве нас је руска школа цртаних филмова одавно навикла.

 

Можда се енормна популарност овог серијала сматра феноменом. Ми верујемо да је много боље рећи — феноменално је то што су баш «Маша и Медвед» толико популарни и толико вољени.

 

 

РТС

Тагови: ; ;