Припадници Војске Србије отпутовали су у мултинационалну операцију у Либан, саопштило је данас Министарство одбране Србије, а преноси Бета.

 

BAN_8817

 

Пешадијску чету из Четврте бригаде Копнене војске, којом командује мајор Миодраг Младеновић, као и штабне официре и припаднике одељења за националну подршку, са нишког аеродрома «Константин Велики» испратили су министар одбране Зоран Ђорђевић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

 

Пешадијска чета ће наредних шест месеци у Либану извршавати задатке као самостална јединица, у саставу шпанског контингента.

 

Министри Ђорђевић и Стефановић, са замеником начелника Генералштаба, генерал-потпуковником Јовицом Драганићем, и командантима Треће и Четврте бригаде бригадним генералима Милетом Јелићем и Зораном Лубуром, поздравили су се са свим припадницима контингента и пожелели им срећан пут и успешно извршење задатака у Либану.

 

Нешто раније синоћ, из Либана су се вратили старешине и војници пешадијске чете, штабни официри и припадници одељења за националну подршку, који су у мисији били од новембра 2015. године.

Тагови: ;