Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

 

 

22:05

 

Од 17:30 до 22:30 украјинске снаге су периодично нападале ДНР и ЛНР.  На подручју Горловке активно се напада село Зајцево где, према информацијама локалног становништва има и разарања. Такође нападана су и подручја северно и западно од Доњецка а највише Старомихајловка. Из правца Светлодарска напада се насеље Калиновка у ЛНР. Непријатељска артиљерија нападала је и индустријску зону Авдејевке.

 

 

 

17:18

 

Украјинске снаге јутрос око 09:30 два пута су гранатирањем поправку гасовода на деоници између Доњецка и Маринке.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 475 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево. Спартак, Старомихајловку, Красни Партизан, Куликово, Жабичево, Веселое, Докучаевск, Јасиновату, Коминтерново и Гнутово. Све информације о кршењу минског споразума прослеђене су представницима мисије ОЕБС-а.

 

 

12:30

 

Украјински нацисти ни током претходне ноћи нису мировали. Нападали су Спартак и Докучаевск, где је уништено 5 стамбених зграда. Жртава није било.

 

Народна милиција ЛНР саопштава да је украјинска војска током протеклог дана 11 пута напала територију ЛНР. Нападали су Лозовое, Логвиново и Калиновку. Губитака није било.

Тагови: ; ;