Скупштина УЕФА срушила је статут УЕФА. Људи су били излобирани са свих страна и тог дана је политика победила фудбал – рекао је председник ФС Црне Горе

 

dejan_savicevic

 

Председник ФС Црне Горе дао је опширан интервју за хрватски портал “Index”, у којем је, између осталог, говорио и о трофејима у богатој каријери, италијанском фудбалу некад и сад, актуелним дешавањима у европској и светској кући фудбала…

 

Некадашњи фудбалер Црвена звезде и Милана је у дану пријема ФС Косова у чланство УЕФА означен као делегат који је дао глас “ЗА”, да би убрзо та информација била демантована.

 

— УЕФА је ту направила велику грешку. Репрезентацији Косова и њеним клубовима требало је дозволити одигравање утакмица. Међутим, Косово је у УЕФА ушло на један сасвим нелегалан начин. Скупштина УЕФА срушила је статут УЕФА. Ако је за Црну Гору било потребно примање у Уједињеним нацијама, за Косово то није било потребно. Људи су били излобирани са свих страна и тог дана је политика победила фудбал. Наравно, понављам, фудбал се мора играти и на Косову, и у свим деловима света. Ето, на пример, ја сам с остатком бивше репрезентације Југославије пропустио три велика такмичења због таквих ствари и нама су забранили да играмо фудбал. Желим да се политика одвоји од спорта, али очигледно то не може. Сви треба да играју фудбал, али се ствари морају решавати на прави начин – рекао је Савићевић, не желећи превише да се осврне на медијске спекулације о могућој кандидатури за председника УЕФА.

 

— То су, пре свега, нека сазнања медија, посебно енглеских, који воле сензације. То су све нагађања. Наравно, драго ми је да имају високо мишљење о мени, али сматрам да су неки други у предности. У наредном периоду видећемо шта ће се догодити.

 

 

Извор

Тагови: ; ; ; ;