Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

22:03

 

Украјинске снаге су вечерас око 20:15 напале Трудовски и Петровски рејон Доњецка. Том приликом рањен је један цивил.

 

17:48

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 211 пута напале терорију ДНР. Нападали су Зајцево и Широку Балку у околини Горловке, Спартак- северно и Старомихајловку- западно од Доњецка, Јасиновату, Докучаевск као и насеља на југу ДНР Саханку, Коминтерново и Лењинское.

 

13:30

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током протеклог дана 4 пута напале јединице НМ у подручју насеља Веселогоровка и Логвиново. Жртава није било. Према информацијама Народне милиције у насељу Макарово Станичнолуганског рејона због ниског морала украјинских војника и сталног опијања дошло је до међусобне пуцњаве и том приликом било је и жртава.

 

Украјинске снаге су током ноћи нападале југ ДНР. Од 22:30 до 05:00 нападали су насеља Коминтерново и Лењинское у Новоазовском рејону. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

Тагови: ; ;