«И сада ја треба да причам о томе, а људи у Србији зарађују 200, 300 евра. Па на шта би то личило?! То је све што могу да кажем», додао је Ђоковић.

 

Novak-Djokovic-serb

 

Он је потом појаснио свој став.

 

«Није да се претварам и да покушавам да будем лажно скроман. Жалосно је стање друштва у свету. Спорт је постао напет и средство за прављење непријатних и превише агресивних ривалстава. Изгубила се драж. Данас је то бизнис и машина за прављење пара, што је жалосно», рекао је Ђоковић.

 

 

Ђоковић је пласманом у четвртфинале зарадио 328.251 долара, па је тако премашио укупну суму од 100.000.000 зарађену само од турнира.

 

На питање новинара колико му то значи, Ђоковић је рекао «ништа ми не значи, паре ми ништа не значе».

 

«Не гледам живот кроз паре, паре су за трошење и обезбеђивање квалитетног живота и животног стила. Не прија ми када људи потенцирају на томе. Медији ме стављају у непријатну ситуацију да говорим о износу који сам зарадио током каријере, а професионални спорт не треба да се игра због пара. То је под број један, а данашње друштво управо то потенцира — успех се приказује кроз призму пара и моћи. То не треба да буде мерило», рекао је Ђоковић и додао: «И сада ја треба да причам о томе, а људи у Србији зарађују 200, 300 евра. Па на шта би то личило?! То је све што могу да кажем».

 
Први тенисер света је рекао да има и позитивних примера и да би то требало истицати у први план.

 

«Пара не може да изазове праву емотивну мотивацију код младог спортисте. Само може притисак. Ако играш зато што стварно волиш спорт и крећеш из те емоције која је основа свега, онда је све другачије и остало ће доћи, живот ће све то средити», закључио је Ђоковић.

 

 

Ђоковића у наредном колу очекује дуел с Чехом Томашом Бердихом, преноси РТС.

 

«Игра добро, видео сам данас неколико његових гемова против Ферера. Игра јако чисто и лепо. Изузетно је опасан када осећа лопту, јако је тешко тада играти против њега, а поготово када има висок проценат убаченог првог сервиса. Биће неизвестан меч», рекао је први тенисер света.

 

 

Тагови: ; ;