Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић, присуствовао је вежби коју су на привременом полигону «Пештер» извеле јединице Четврте бригаде копнене војске, Друге бригаде, Специјалне и Мешовите артиљеријске бригаде уз ваздухопловну подршку 98. и 204. ваздухопловне бригаде.

 

Vojska-u

 

Током нападне операције дејствовали су тенкови М-84, самоходне хаубице 122 милиметра, хаубице 152 милиметра «нора», борбена возила пешадије БВП М-80 и минобацачи, пише РТС.

 

Фиктивно су дејствовали авиони «орао» и «супергалеб Г-4» и хеликоптери «гама», извршен је десант припадника Специјалне бригаде из хеликоптера Ми-8, а у зони операција су патролирали авиони «миг 29», саопштено је из Министарства одбране.

 

Генерал Диковић је војницима и старешинама одао признање за успешно изведену вежбу, а за одличне резултате наградио два официра и два војника из 46. тенковског батаљона Четврте бригаде копнене војске.

 

Инжињерци Друге бригаде копнене војске су, решавајући задатке из треће мисије Војске Србије у оквиру вежбе «Морава 2016», ангажовани на поправци 3,5 километара пута у селу Мишевићи код Нове Вароши, док јединице Специјалне и Прве бригаде као и претходних дана изводе тактичка увежбавања ван мирнодопских локација, наводи се у саопштењу.

 

Јединице Гарде на покретном логоровању у Делиблатској пешчари увежбавају извођење одбране и напада и обезбеђење командног места претпостављене команде.

 

Припадници Првог складишног батаљона Централне логистичке базе формирали су код Краљева пољско складиште убојних средстава, одакле су у могућности да снабдевају вежбајуће јединице артиљеријском муницијом за подршку и противтенковским минама.

 

 

 

 

Тагови: ; ;