Милијардер и власник казина у Лас Вегасу Шелдон Аделсон је објавио да разматра могућност да се укључи у формирање специјалних комитета који би подржавали председничке амбиције Доналда Трампа. Сличну изјву је дао и гувернер државе Њу Џерси Крис Кристи.

 

9B7BEFFD-1FF8-48B3-8C73-F818FCF9A75E_mw1024_s_n

 

Ти комитети не би били формално повезани са Трампом, али би имали право да за његову кампању прикупе практично неограничена средства за вођење агитације у корист партије чији је кандидат, пише The Wall Street Journal.

 

Већ су формирана два специјална комитета „за политичка дејства” која подржавају Трампа. Један од њих је комитет Great America, на чијем челу су милијардери Бун Пикенс и Стенли Хабард, а другом је на челу бивши руководилац предизобрне кампање Бена Карсона Дуг Вотс. У међувремену је најављено оснивање и трећег специјалног комитета на чијем челу ће бити милијардер Том Берак, који је већ организвовао прикупљање новца за Трампа.

 

Са дуге стране, Трамп је до сада одбијао да подржи деловање тих комитета иако они могу скупљати средства без ограничења. Он је на досадашњих 19 недеља изборне кампање потрошио своја 43 милиона долара. Он је још у септембру прошле године саопштио да ће се ослонити на сопствени новац јер не жели да га контролишу политички донатори, лобисти и групе за специјалне интересе.

 

Са друге стране, Хилари Клинтон већ планира да за даљу председничку трку прикупи милијарду долара.

 

Ката

Тагови: ; ;