Ратна флота Русије је превела своје атомске подморнице класе “Бореј“ у стање сталне борбене приправности и укључила их је у састав поморских снага које су у сталној приправности, каже командант Северне флоте вицеадмирал Николај Јевменов уочи прославе 283 година од формирања Северне флоте 1733 године.

 

Četvrta-generacija-klase-Borej-podmornica-nosača-balističkih-raketa9

 

Тренутно су у саставу руске ратне морнарице три атомске порморнице класе „Бореј“: „Јуриј Долгоруки“, „Александар Невски“ и „Владимир Мономах“.

 

Истовремено је објављено да ће нови полигон руских Ваздушно-космичких снага на Криму „Чауда“ током године служити за тренинг пилота фронтовских бомбардера Су-24М и далеколетних бомбардера Ту-22М3 где ће увежбавати ракетне ударе и бомбардовање циљева на мору и обали.

 

«Овакве припреме руски пилоти нису имали од распада СССР», каже Виктор Мураховски, главни уредник војног часописа „Арсенал Отаџбине“

 

По речима професора московске Академије војних наука Вадима Козјулина, сва ова увежбавања су у функцији слања поруке САД и НАТО који су већ упозорени да Русија појаву њихове противракетне одбране у Румунији сматра непријатељским кораком и да га неће оставити без одговора.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;