И Луганска и Доњецка Република су најодлучније одбациле било какву могћност доласка на њихову територију било чијег оружаног контигента, уључујући и „полицијску мисију ОЕБС” коју тражи Кијев, а лобирају његови ментори и спонзори са Запада.

 

plotnjicki-1-ria

 

Такође су искључиле могућност да се било чија оружана сила поставља између њихових првих линија и украјинске армије. Упркос томе што Кијев наставља да примиче трупе и ратну технику бившим линијама фронта и очито се припрема за нови рат.

 

„Ми смо за мирно решење свих противречја са Кијевом. Међутим, код Петра Порошенка су оно што обећава и што ради удаљени као Северни и Јужни пол. Он за 15 месеци није почео ни да реализује Мински споразум, а за то време је било могуће родити једно дете и зачети друго. Зато ми више нећемо чекати. Прелазимо у офанзиву. Прво на дипломатском плану”, рекао је Председник Луганске Републике Игор Плотњицки.

 

Он је такође објаснио да ће ЛНР затражити од Савета безбедности УН да обавеже Порошенка да поштује Минск-2 и додао да ће свим грађанима ЛНР бити омогућено да потпишу писмо које ће бити послато Савету безбедности УН.

 

Ката

Тагови: ; ;