У среду 1 јуна руски председник Владимир Путин уручио је награде «Родитељска слава» за правилно васпитање седам или више деце, преноси Телеканал Звезда. Ову награду могу добити само особе које су цео живот посветиле јачању традиционалних породичних вредности.

 

Награде «Родитељска слава» председник Путин уручио је породицама са много деце уручио је уз песму свих мајки. У Александровској сали је било и много деце. Том приликом четворогодишња Јана Клишова расплакала се на председничком подијуму и председник је покушао да је утеши.

 

«Како се носите са њима, ово није ни мало лак задатак? Свако треба да им удели пажњу, комад свога срца, душе.»- питао је родитеље руски председник.

 

Подсетимо у Русији постоји око 4 милиона породица са много деце. У 2003 години било их је два пута мање. Данас постоји много социјалних програма којима се помаже на овај начин. Родитељи који су примили награду «Родитељска слава» кажу да није лако подизати много деце али да је данас то много лакше него пре десет година. Уз орден породице су и добиле помоћ од 10 хиљада рубљи.

 

Подсетимо ова награда постојала је још и у периоду СССР-а. Тада се звала «Материнска слава». Кад је обновљена 2008 године промењен је назив у «Родитељска слава.

 

 

ВЕДРАН

Тагови: