Српска радикална странка противи се подизању споменика убијеном премијеру Зорану Ђинђићу и сматра да, ако неки политичар заслужује да му се подигне споменик, онда је то Слободан Милошевић, изјавио је данас председник СРС Војислав Шешељ.

 

seselj-srs

 

Шешељ је рекао да СРС одлучно протестује због чињенице да режим Српске напредне странке, техничка влада и мандатар Александар Вучић «замајавају народ шупљим причама о подизању споменика Зорану Ђинђићу у условима када је економска и социјална ситуација у земљи све тежа», наводи се у саопштењу са конференције за новинаре.

 

Шешељ нагласио да споменике треба подићи великанима попут Борислава Пекића и Добрице Ћосића.

 

Што се тиче закона које «разни некомпетентни» називају европским, Шешељ је рекао да ће СРС од закона до закона одређивати становиште, јер нема намеру да се супротставља доношењу закона који померају ствари напред у Србији, који побољшавају организовање српског друштва.

 

«Али наравно жестоко ћемо се супротставити законима који су против интереса српског народа, који би довели у питање Косово и Метохију као интегрални део Србије, који би нас терали на конфронтацију са традиционалним пријатељима», рекао је председник СРС-а.

 

ПРАВДА

Тагови: ; ; ;