Руска војска пребацила је у Москву на лечење 10-годишњу сиријску девојчицу Сидру Зајерур која је рањена током гранатирања Алепа, преноси Интерфакс.

 

sidra

 

» 1 јуна 2016 године повређена девојчица Сидра Зајерур пребачена је војним авионом Ил-76, опремљеним неопходним медицинским јединицама из Алепа у Москву. Она је пребачена у московску дечију болницу где ће бити настављен процес лечења и рехабилитације»- наводи се у саопштењу прес службе руског Министарства одбране. Током транспорта девојчицу су пратили високо квалификовани медицински тимови главне војне болнице Бурденко и Вишневски.

 

Према информацијама руског министарства ова девојчица се у априлу, заједно са својом породицом нашла под ватром терориста. Као резултат гранатирања погинула су јој три члана породице а она је остала без обе ноге.

 

«Сиријски лекари у градској болници у Алепу учинили су све да помогну девојчици, међутим физичке и психичке трауме су биле такве да су рођаци девојчице тражили додатну помоћ»- наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

 

Министар одбране РФ Сергеј Шојгу одобрио је да се обави медицински авиотранспорт рањене девојчице из Алепа у Москву.

 

 

ВЕДРАН

Тагови: ; ;